enflasyonemeklilikötvdöviztümkiadonikişubatdulkadiroğluhaberedenedelerdiyarıkahramanmaraşmaraş habermaraşhaberkahramanmaraşhaberkahramanmaraş haber
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
ALTIN
2.928,60
BIST
8.876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
17°C
Perşembe Yağmurlu
17°C

Kahramanmaraş’ta oba çadırları depremzedelerin yeni yuvası oldu

Kahramanmaraş’ta oba çadırları depremzedelerin yeni yuvası oldu
29.03.2023 11:30
72
A+
A-


Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’a Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından bin adet Kırgız usulü Türk Obası kuruldu.
Dayanışma Obaları ismi verilen projenin 800 adet çadırı tamamlanarak Kahramanmaraş Valiliği AFAD Müdürlüğüne teslim edildi.
Depremin yaralarının sarılması için Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından bölgeye kurulan Dayanışma Obalarını, depremzedenin her türlü ihtiyacına cevap verecek şekilde konforlu, içerisinde duş alacak mekanlardan mutfağına kadar dizayn edilmiş şekilde hizmete sunuldu.
İlk olarak Kahramanmaraş Kılavuzlu Millet Bahçesi’nde kurulan alanda 232 adet geleneksel çadır yer alıyor.
Yeni Obalar İnşa eden Etnospor Konfederasyonu, gerçekleştirdiği iş birlikleriyle bölgedeki Dayanışma Obalarının sayılarını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
800 çadır Göksun ilçesiyle Kılavuzlu Millet Bahçesinde tamamlandı, kalan 200 çadırda da sona gelindi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar yerleşkesine inşa edilen 200 adet çadır tamamlandığında bölgeye bin adet Türk çadırıyla 3 bölgede Türk Obası kurulmuş olacak.
Depremzedeler İçin Özel Etkinlikler Geleneksel Kırgız ve Kazak çadırlarından oluşan Obalarda, depremzedeler için aşevi hizmetinin yanı sıra birçok kültürel ve sosyal etkinliğe de yer veriliyor.
Çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları için YETEV Okulları iş birliğiyle hibrit model ders imkanları sunulurken, kadınlara yönelik el sanatları kursları da projenin içerisinde yer alıyor.
Dünya Etnospor Knfederasyonu saha koordinatörü Serkan Kutluata, “Kahramanmaraş’a inşa ettiğimiz bin adet Türk çadırlarının yanı sıra diğer deprem bölgelerine de yaklaşık 2 bin adet bu çadırlardan kurmaya devam edeceğiz” dedi.
Dünya Etnospor Konfederasyonu saha koordinatörü Serkan Kutluata, konuşmasının devamında: “Dünya Etnospor Konfederasyonu olarak başkanımız Bilal Erdoğan öncülüğünde Kahramanmaraş bölgesinde geleneksel Türk çadırlarını buradaki depremzede vatandaşlarımıza sunmaktayız. Yaklaşık bugüne kadar Kılavuzlu ve Göksun bölgesi olarak 800 çadır kurduk. Şimdi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kampüsü içerisindeyiz. Burada da geleneksel Türk çadırlarımızdan yaklaşık yine 200 tane çadır kuracağız. Bu çadırlarımızın içerisinde yine duşu, tuvaleti ve aynı zamanda ufak bir mutfak bölümü olacak. Vatandaşlarımızı, depremzedelerimizi burada çok daha iyi ağırlamak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İlerleyen zamanlarda farklı bölümlerde yine bu bölgenin dışında, diğer deprem bölgelerimizde yaklaşık 2 bin çadıra yakın bu çadırlarımızdan kurmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.